In Vitro
Amix
Mutant
Amix 2
Amix 3

Cikkek, Hírek, Versenyek

Az Eperfalevél kivonat segíti a vércukorszínt szabályozását

2019.09.20.

A dél-koreai Chonbuk Nemzeti Orvostudományi Egyetem kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy az eperfa levél, vagyis a mulberry kivonatok szedése segítheti a vércukorszint és az inzulin szintjének csökkentését. Emellett csökkentheti a triglicerid- és az összes koleszterin szintjét is.

A korábbi vizsgálatok összefüggést találtak az eperfa levél kiegészítés és a vércukorszint között. Az egyik tanulmány pozitív eredményeket mutatott az eperfa levél kivonat és a vércukorszint csökkenése között. Míg egy másik tanulmány azt találta, hogy a mulberry, a fehér bab és a zöld kávé kombinációja segítheti a magas szénhidráttartalmú ételek felszívódási idejének csökkentését.

A Food & Nutrition Research kiadványban közzétett tanulmányban a kutatók az eperfa levél kivonatának a vázizomsejtek glükózfelvételére gyakorolt ​​hatását vizsgálták. A csoport nyolc héten át kezelt egereket 50 mg/kg, 100 mg/kg vagy 250 mg/kg mulberry kivonattal. Egerek egy negyedik csoportját pedig metforminnal, egy szokásos antidiabetikus gyógyszerrel kezelték. A kezelési időszak után a kutatók elemezték az egerek máj- és csontvázizmait.

A tanulmány megállapításai szerint a mulberry levél kivonat potenciálisan használható a 2. típusú cukorbetegség kezelésére.

 Az eperfa levél egyéb egészségügyi előnyei


A Kínában őshonos eperfa már régóta használatos a népi orvoslásban számos egészségügyi probléma kezelésére. A levelekhez hasonlóan az eperfa gyümölcsének fogyasztása is egészségügyi előnyökkel jár. Íme az eperfa egészségügyi előnyei:


Az eperfa levél remek antioxidáns forrás


A mulberry, beleértve a szárát, a leveleit és a gyümölcsét is, antioxidánsokban rendkívül gazdag. Az eperfában található egyik antioxidáns a resveratrol. Ez az antioxidáns pozitívan befolyásolja az életkort és növeli az élettartamot – állítja a texasi egyetemi egészségtudományi központ közzétett tanulmánya.


Erősíti az immunrendszert
A eperfa alkaloidokat tartalmaz, amelyek aktiválják a makrofágokat. Ezek olyan fehérvérsejtek, amik stimulálják az immunrendszert. Az immunrendszer stimulálásával ezek a makrofágok fokozottan aktív figyelmeztetést jelentenek az egészségügyi veszélyekkel szemben.


Remek nassolnivaló
A mulberry gyümölcse kiváló vas-, fehérje-, rost-, valamint C- és K-vitamin forrás. A vas segít az oxigén tárolásában és szállításában, hozzájárul a fehérvérsejtek növekedéséhez, amelyek erősítik az immunrendszert és segít megelőzni a terhessség alatt keletkező szövődményeket. A rostok elősegítik az emésztőrendszer egészségét, csökkentik a koleszterinszintet, és számos betegség kockázatát egyaránt. A C-vitamin szintén szerepet játszik a szövetek erősségében. A K-vitamin szerepet játszik a csontszövet fejlődésében és az erek vastagságának szabályozásában. A mulberry levelei fehérjét, rostokat és egyéb tápanyagokat is tartalmaznak.


Az eperfa levél csökkenti a duzzanatokat és a bőrpírt
A hagyományos kínai orvoslásban az eperfát gyógyszerként használták a bőrpír és duzzanatok kezelésére. Egy román kutatók által készített tanulmány arról számolt be, hogy a kurkumin és az eperfalevél kombinációja segített az ilyen irritációk enyhítésében.


Védi az agyat a károsodástól
A Mulberry némi agyvédő hatással is bír. A thaiföldi Khon Kaen Egyetem kutatói megvizsgálták az eperfa hatásait memóriakárosodással és agykárosodással rendelkező hím patkányoknál. Arra jutottak, hogy az eperfát fogyasztó patkányok jobb memóriával és kevesebb oxidatív stresszel rendelkeznek, mint azo
k, amelyek nem ettek eperfa levelet.

 

Forrás:Vitaking.

 

R.

Legtöbbet vásárolt termékek

FA Xtreme Napalm Shot New 60 ml
NutriCore Whey Protein 2000 g
BioTech Oat Bar
BioTech GO Protein bar 80 g
Scitec Multi Pro Plus
Nutriversum WShape Collagen Caps

Legtöbbet nézett termékek

Animal Pak 44
ON 100% Whey Gold Standard 2270g
BioTech Ultra Loss For Her Shake (450g)
Muscle Meds Carnivor
FA Xtreme Napalm Pre Contest 500 g
FA Xtreme Napalm Shot New 60 ml
Bezár
Többé ne jelenjen meg ez a felugró