SKULL
SAN
Weider
Clear Muscle
Pakk

Collango Vegan Joint Power

CollanGo
Raktáron
Kiszerelés: 60 kapszula
Eredeti ár: 5 500,- Ft
Bolti ár: 5 250,- Ft Webáruház ár: 4 990,- Ft
Kedvezmény: -9%
az eredeti árhoz képest
(egységár: 83,17 Ft/kapszula)
Újdonság
Collango Vegan Joint Power

Kiszerelés: 60 db kapszula/doboz.

Egy adag 2 kapszula, így 30 napra elegendő egy doboz. 

 

 

A Collango Vegan Joint Power egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, mely teljesen növényi összetevőkből áll, kapszulás kiszerelésben.

 

A Collango Vegan Joint Power jellemzői egy adagban:

· 300mg Mythocondro® természetes növényi forrásból származó kondritin- szulfát

· 1000mg glükózamin- szulfát természetes növényi forrásból származik

· 280mg L-aszkorbinsav

· HPMC kapszulában, mely cellulóz alapú

 

 

Collango Vegan Joint Power

 

A Collango Vegan Joint Power egy olyan ízületvédő és regeneráló készítmény, mely teljesen növényi összetevőkből áll.


A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:
a minőségi alapanyagokkal
könnyű fogyszthatósággal
elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban az összetevőkre.
Magyarországon egyedülálló alapanyagot választottunk termékünkhöz. Az olasz Gnosis cég kondroitin-szulfátját (https://gnosisbylesaffre.com/ingredient/mythocondro/), mely természetes növényi forrásból származik és fermentációval állítják elő.

 

 

 

A Collango Vegan Joint Power jellemzői egy adagban:
300mg Mythocondro® természetes növényi forrásból származó kondritin- szulfát
1000mg glükózamin- szulfát természetes növényi forrásból származik
280mg L-aszkorbinsav
HPMC kapszulában, mely cellulóz alapú

 

 

A Collango Vegan Joint Power előnyei:

 


100%-ban növényi eredetű
Vegánok és vegetáriánusok is fogyaszthatják
Meszes héjúakra (kagyló, tengeri herkentyűk) allergiájúak is fogyaszthatják
Bármilyen vallás követelményeinek megfelel
Remek hasznosulással rendelkezik
Könnyel lenyelhető kapszulaméret
Gazdaságos kiszerelés
Nincs kellemetlen illata és íze sem

 

Összetétel: Glükózamin-szulfát 2KCl, Kondroitin-szulfát Na, L-aszkorbinsav, kapszula héj: hidroxipropil-metil-cellulóz.
Összetevők 1 adagban (2 kapszula)
Összetevők

 


Mennyiség
Glükózamin-szulfát 2KCl
1000mg
Kondroitin-szulfát Na
300mg
L-aszkorbinsav
280mg


Kiszerelés: 60db kapszula/ doboz, 30 adag


Fogyasztási javalat: fogyassz napi 2 kapszulát egyik étkezésed közben.


Allergén információ: Tej, tojás, mogyoró, hal és glutén összetevőket feldolgozó üzemben készült!
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes, változatos étrendet és az egészséges életmódot! Kisgyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Hatóanyagok
Kondroitin-szulfát
A kondroitin-szulfát egy természetes, elágazás nélküli poliszacharid, amely gerinces és gerinctelen szervezetekben egyaránt megtalálható. Ezen anyag az extracelluláris mátrix egyik fő alkotóeleme. A porc összetevőjeként a kondroitin- szulfát hozzájárul az ízületek védelméhez, struktúrát biztosít, visszatartja a vizet és tápanyagokat, ezáltal elősegíti a porc rugalmasságát.
Milyen szerepet tölt be a kondroitin-szulfát prevenció és betegségek kezelése szempontjából?
A leggyakrabban csont- és ízületi gyulladások során alkalmazzák, fájdalom enyhítésére, valamint az ízületek mobilitásának javítására. A kondroitin- kiegészítők szedése segíthet a sérült porcok javításában és helyreállításában.
Szürkehályog: kondroitin- szulfátot és hialuronátot tartalmazó speciális szemoldat csökkentheti a szem nyomását és javíthatja a szem egészségi állapotát a szürkehályog eltávolítása után.
Kezdetleges kutatások bizonyítják a kondroitin- szulfát esetleges hatékonyságát az alábbi esetekben:
Szemszárazság
Szívroham: a kondroitin- szulfát szájon át történő bevétele csökkentheti az első vagy visszatérő szívroham kockázatát
Pikkelysömör
Húgyúti fertőzések
A kondroitint gyakran a glükózamin nevű másik kiegészítővel együtt értékesítik.
Milyen érvek szólnak a nem állati eredetű kondroitin mellett?
Az elmúlt évek sikeres munkájának köszönhetően kidolgoztak egy innovatív biotechnológiai gyártási folyamatot a nem állati eredetű kondrotin- szulfát előállításához. Ezen innovatív termék nagyon hasonlít a természetes kondroitin- szulfát fizikai- kémiai, szerkezeti és funkcionális tulajdonságai tekintetében, fertőző ágensek lehetséges jelenléte nélkül, nyersanyagok jellemző szennyezettsége nélkül, valamint a hamisítással kapcsolatos aggályok is megszűntek. Így az erjesztésen alapuló gyártási folyamat végeredményeként kapott termék nagy tisztaságot, tételenkénti reprodukálhatóságot, biztonságot, rendkívül alacsony fehérjetartalmat, valamint kiváló biológiai aktivitást garantál.

Urol. 2011;59:645-651
Glükózamin
A glükózamin egy természetes módon előforduló anyag, amely jelen van a kagylókban, csontokban, csontvelőben (állatokban és emberekben egyaránt) és egyes gombafajokban is. Ha még soha nem hallottál róla, akkor számos kérdés merülhet fel benned. Mi is pontosan a glükózamin? Mit kell tudnom róla? Vajon a glükózamin vegán? Ha ezen kérdésekre keresed a választ, akkor jó helyen jársz!

 


Mi az a glükózamin?

 


A glükózamin egy amino-cukor, mely glükózból és glutamin aminosavából áll. Ezen vegyület az ízületi porc és ízületi folyadék mátrixában található anyag. A glükózamin a különböző makromolekulák, pl. hialuronsav, glikozaminoglikán, glikoproteinek és glikolipidek bioszintézisének fő prekurzora. Az emberi test szinte valamennyi lágy szövetében jelen van, de legnagyobb koncentrációban a porcokban található. A glükózamin bizonyítottan stimulálja a porc termelését és gátolja a porcot elpusztító enzimeket.
Milyen eredetű az étrend- kiegészítő formájában kapható glükózamin?
A glükózamin előállításának hagyományos és elsődleges módszere a kitin kémiai kivonása tengeri forrásokból és bizonyos gombafajokból. Ebben az esetben az előállítás erős savak felhasználásával, magas hőmérsékleten és hosszú ideig történik. A kémiai extrakciónak azonban számos hátránya van, beleértve az erős savak széleskörű használatát, a magas költségeket és a savas szennyvíz környezeti terhelését. Ezenkívül a glükózamint szinte minden organizmus szintetizálhatja, beleértve a baktériumokat, élesztőket, gombákat, növényeket és a tengeri állatokat is.
Az állati eredetű glükózamin tengeri forrásokból származik, pl. garnélarák, rák, kagyló, homár. A vázak kitintartalma 14–27% száraz tömeg. A korábbiakban említés esett már róla, hogy a fő előállítási módszer a koncentrált savval végzett hidrolízis. Továbbá a tengeri forrásokból származó kitin szezonális termék, ami szünetelt ellátást, korlátozott termelési helyeket és a termékek változékonyságát eredményezi. Ezen tényezők korlátozzák az ipari vonzerőt és a piaci elfogadottságát. Ezenkívül a kagylóból és egyáb tengeri forrásból származó glükózamin veszélyt jelenthet az ilyen allergiában szenvedő emberek számára vagy éppen annak, aki szigorúan követi a kóser táplálkozást.
Az erjesztéssel előállított glükózamint szénhidrátból pl.glükózból nyerik. Ezek az anyagok mikrobiális fermentációval átalakíthatók glükózaminná olyan szervezetekkel, mint a vadgombák vagy mesterséges törzsek. Ennek az alapanyagnak az előállítási költsége magasabb.
A növényi eredetű glükózamin alatt micélium gombákból nyert anyagot értünk, pl. a Mucor rouxii, Aspergillus niger micéliuma. Beszámoltak arról, hogy a glükózamin szint 11,5% száraz tömeg volt az A. niger micéliumban és 20,13% száraz tömeg volt az M. rouxii micéliumban. Ezen számokat összehasonlítva az állati eredetűvel látható, hogy szinte nincs különbség vagy legalábbis nagyon csekély.


A gombamicéliumból származó glükózamin ellenőrzöttebb utat biztosít a tisztább és következetesebb termék előállításához, mint pl. a kagylókból történő kivonás, amelyet rengeteg hátrány terhel. Az élelmiszeriparban nem fogadható el az antibiotikumok és más gyógyszerek vagy nem élelmiszeripari termékek előállításából származó gombák micéliuma. Ezért a glükózamin termelésének fő gombaforrása az A. niger micélium, amely a citromsavtermelés mellékterméke. Egyes országokban a micéliumból származó glükózamin vegetáriánusnak tekinthető, és elismerten csúcskategóriás termék, mivel a citromsavtermelés alapanyagát olyan növények adját, mint a kukorica vagy manióka.
Ezek tudatában már képes mérlegelni az ember, hogy milyen eredetű glükózamint fogyasztana szívesebben. Aki pedig mellőzi az állati eredetű élelmiszereket az étrendjéből, láthatja, hogy ezen termék esetében is van megoldás!
Milyen esetekben lehet hatékony megoldás a glükózamin?
A glükózamin hosszú múltra tekint vissza az ízületek egészségének megőrzése szempontjából. Részt vesz a porc felépítésében, amely elősegíti az ízületeink védelmét. Az öregedés, de egy adott sérülés is előidézheti a porc károsodását, ami kínzó fájdalomhoz és csökkent mozgásképességhez vezethet. Így a glükózamin-kiegészítés segíthet a porcok egészségi állapotának megóvásához, ezáltal járulva hozzá a fájdalom csökkentéséhez. Tanulmányok szerint a glükózamin segíthet csökkenteni a degeneratív csont-és ízületi gyulladás okozta fájdalmat és merevséget. Gyakran kondroitin-szulfáttal együtt értékesítik, amely kiegészítés a fentebb említett kellemetlen tüneteinek enyhítésére szolgál.
Az emberek sokféle krónikus gyulladásos betegség kezelésére használják még a glükózamint. Azonban ilyen céllal történő felhasználásra vonatkozó tudományos adatok még korlátozott számban érhetőek el, de annál reményteljesebbek. Nézzük is meg mely betegségekről van szó:


Gyulladásos bélbetegség: a glükózaminnal történő kiegészítés csökkentheti a bélben kialakuló gyulladást
Hólyagfájdalom szindróma: Ezen állapot a glikozaminoglikán vegyület hiányával jár. Mivel a glükózamin ennek a vegyületnek az előfutára, egyes elméletek szerint a glükózamin-kiegészítő fogyasztása hozzájárulhat ezen betegség kezeléséhez.
Szklerózis multiplex
Zöldhályog
Állkapocsízületi gyulladás

A glükózamin és kondroitin szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával főleg, ha valamilyen krónikus betegségben szenved.

Figyelem!! Ha terhes, szoptat vagy bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa, egészségügyi tanácsadója véleményét mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolna.

Az általunk forgalmazott termékek nem alakalmasak betegségek kezelésére és nem helyettesítik a helyes és kellő mennyiségű étrendet. A gyártók, forgalmazók által leírtakért a proteinbuilder.hu dolgozói nem vállalnak felelőséget.


A csatolt képek minden esetben illusztrációk!


Üdv proteinbuilder team

Legutóbb megtekintett termékek

Legújabb termékeink

Legtöbbet vásárolt termékek

BioTech Oat Bar
BioTech Protein Bar
PureGold Nutrition Whey protein 1000 g
Biotech Protein Muesli
PureGold Collagen 300 G
Nutriversum WShape Collagen Caps

Legtöbbet nézett termékek

Animal Pak 44
ON 100% Whey Gold Standard 2270g
BioTech Ultra Loss For Her Shake (450g)
Muscle Meds Carnivor
FA Xtreme Napalm Pre Contest 500 g
FA Xtreme Napalm Shot New 120 ml