In Vitro
Amix
Mutant
Amix 2
Amix 3

Ostrovit Melatonin

OstroVit
Raktáron
Kiszerelés: 180 kapszula
Bolti ár: 1 490,- Ft Webáruház ár: 1 390,- Ft (egységár: 7,72 Ft/kapszula)
Ostrovit Melatonin

 Kiszerelés: 180 kapszula

 Egy adag:  1-5 kapszula

 Adag/kiszerelés: 180

 

A mély alvást pozitívan befolyásoló hatóanyag,mely hatékonyságát nem táplálékkiegészítő cégek reklám szövegei,hanem orvosi kutatások támasztanak alá!

A melatonin az alvási ciklust irányító hormon. Megnöveli a REM-ciklus hosszát, és élénk álmokat eredményez, emiatt alvászavar ellen adják. Hat a test hőmérsékletére, és álmosságot okoz. Befolyásolja az immunrendszert is, bár ennek módja még nem ismert.A melatonin képzését a hipotalamusz vezérli a fény–sötétség változásairól kapott információ alapján, majd a tobozmirigy (epifízis, glandula pinealis) választja ki. A vérrel jut el a test más részeibe. Sötétben keletkezik, ezért a „sötétség hormonjá”-nak is nevezik. A fény megszűnéséről az információ a retinában keletkezik a melanopszin nevű fotopigmentekben, melyek a 484 nm-es kék fényt érzékelik. Működésük az A-vitaminon alapul. (A lefekvés előtt másfél órával feltett, kék színt szűrő szemüveget szintén használják alvászavar ellen.)

A melatonin kiválasztása az évszakok szerint változó fényviszonyokhoz is igazodik. Befolyásolja a szervezet energia-háztartásáért felelős leptin nevű hormont, ezáltal közvetve az emésztőrendszert is. Más szövetekben is keletkezik. Az emésztőrendszerben, a retinában és legnagyobb mennyiségben a bőrben triptofánból 5-hidroxi-triptofánon és szerotoninon keresztül. Ezen kívül keletkezik pl. a csontvelőben is, de az itt előállított melatonin nem mutat mennyiségi különbséget a nappal/éjszaka változása szerint.

 

Javasolt adagolás:  lefekvés előtt 1-5 kapszula folyadékkal.

 

 

 

Hatóanyag tartalom/adag( 1 kapszula):

 

Melatonin 1 mg

 

Összetevők: mikrokristályos cellulóz, keményítő;zsírsav-magnéziumsók, szilícium-dioxid; melatonin.

 

 

 

 

Figyelem!! Ha terhes, szoptat vagy bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa, egészségügyi tanácsadója véleményét mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolna.

Az általunk forgalmazott termékek nem alakalmasak betegségek kezelésére és nem helyettesítik a helyes és kellő mennyiségű étrendet. A gyártók, forgalmazók által leírtakért a proteinbuilder.hu dolgozói nem vállalnak felelőséget.

A csatolt képek minden esetben illusztrációk!

Üdv proteinbuilder team

Legutóbb megtekintett termékek

Legtöbbet vásárolt termékek

NutriCore Whey Protein 2000 g
FA Xtreme Napalm Shot New 60 ml
Scitec Multi Pro Plus
BioTech GO Protein bar 80 g
Olimp Vita-min Sport Multiple (60 kapszula)
Nutriversum Whey Pro New 1000 g

Legtöbbet nézett termékek

Animal Pak 44
ON 100% Whey Gold Standard 2270g
BioTech Ultra Loss For Her Shake (450g)
Muscle Meds Carnivor
FA Xtreme Napalm Pre Contest 500 g
FA Xtreme Napalm Shot New 60 ml