APPLIED
Zoomad
olimp
MUTANT
TestoBoost

Amix Glutamin+ BCAA

Amix Nutrition
Raktáron
Kiszerelés: 530 g
Íz:
Eredeti ár: 12 990,- Ft
Bolti ár: 11 990,- Ft Webáruház ár: 11 500,- Ft
Kedvezmény: -11%
az eredeti árhoz képest
(egységár: 21 698,11 Ft/kg)
db
Vásárlás
Amix Glutamin+ BCAA

Kiszerelés: 530 g

Egy adag: 10 g

Adag/kiszerelés: 53

Íz: narancs.

Javasolt adagolás:egy adag ( 10 g) naponta 1-2 alkalommal étkezések között vagy edzés (előtt/utána) 250ml vízben vagy turmixban feloldva.

Általános tápérték/adag( 10g):

BCAA 5000 mg
L-leucin 2500 mg
L-izoleucin 1250 mg
L-valin 1250 mg
L-glutamin 5000 mg

A BCAA:

Izoleucin (BCAA)
A hemoglobintermeléshez szükséges aminosav, illetve a regenerálódásban van nagy szerepe.

Leucin (BCAA)
A csontok-, az bőr-, és az izmok regenerálódásában van nagy szerepe.

Valin (BCAA)
Az izmok energiaforrása, illetve a sejtanyagcserében van nagy szerepe.

L-Glutamin:

A glutamin általánosságban egy nem esszenciális aminosav, mivel szervezetünk képes szintetizálni. Azonban fokozott fizikai és emocionális terhelés mellett pótlása elsőrangúvá válik. Ezért feltételesen esszenciális aminosavnak tekinthető, megnövekedett igény esetén pótolni kell! Intenzív edzés, műtét, fertőzés vagy éhezés is csökkenti a glutaminkészlet mennyiséget.

MI A GLUTAMIN SZEREPE?


1. A glutamin az izomzat aminosav állományának mintegy 60%-át adja. Fokozza az izomnövekedést és a teljesítményt.

2. Hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges működéséhez. Nagy mennyiségű ammóniát képes megkötni, eltávolítani az agyból (mert az gátolja az agyműködést) és izmokból (hiszen edzés hatására megnő az ammónia mennyisége az izmokban). Javítja a koncentrációs képességeket, elősegíti a szellemi képesség fejlődését, javítja a megfigyelő képességet, csökkenti a szellemi kimerültséget.

3. Segíti a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartását, nagy szerepe van az ízületek és lágyszöveteink integritásában, segít a kálium gerincvelőbe történő szállításában.

4. A glutamin a legfontosabb energiaforrás a gyorsan osztódó sejtek, mint enterociták, limfociták számára: az enterociták (bél sejtek), és a limfociták (fehérvérsejtek egy típusa) elsőrendű tápanyagának számít.

5. Nélkülözhetetlen az emésztőrendszer számára, mivel a glutamin az egészséges bélflóra egyik fontos eleme. A vékonybél enterocitái energiaigényüket elsősorban glutaminból fedezik. Ha nincs megfelelő mennyiségű glutamin, csökken az emésztőrendszer védekezőképessége, így a különféle toxinok és mérgező anyagok bejuthatnak a vérkeringésbe.

6. Immunrendszerünk számos immunsejtje, úgymint a limfociták és makrofágok, legalább ugyanolyan mennyiségben használnak glutamint, mint glukózt, energiaigényük fedezésére. Szerepe van szervezetünk egyik legfontosabb antioxidánsának, a glutationnak a szintézisében: a glutamin a glutation prekurzora.

7. Továbbá kulcsszerepet játszik számos metabolikus és immunológiai folyamatban.

8. A glutamin számos anyagcsere folyamatban részt vesz, így nemcsak az intenzív megterhelések következtében csökken a mennyisége.

9. Nélkülözhetetlen az immun– és izomrendszer egészséges működéséhez, támogatja a celluláris immunválaszt. Fokozza a sejt immunitását.

Figyelem!! Ha terhes, szoptat vagy bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa, egészségügyi tanácsadója véleményét mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolna.

Az általunk forgalmazott termékek nem alakalmasak betegségek kezelésére és nem helyettesítik a helyes és kellő mennyiségű étrendet. A gyártók, forgalmazók által leírtakért a proteinbuilder.hu dolgozói nem vállalnak felelősséget.

A csatolt képek minden esetben illusztrációk!

Üdv proteinbuilder team

Legutóbb megtekintett termékek

Legújabb termékeink

Legtöbbet vásárolt termékek

PureGold Nutrition Whey protein 1000 g
BioTech Zero Bar 50 g
BioTech Oat Bar
BioTech Protein dessert Bar
PureGold Collagen 300 g
Biotech Protein Muesli

Legtöbbet nézett termékek

Animal Pak 44
ON 100% Whey Gold Standard 2270g
Muscle Meds Carnivor
FA Xtreme Napalm Pre Contest 500 g
FA Xtreme Napalm Shot New 120 ml
Scitec Multi Pro Plus

Kövess minket a Facebook-on