Hamarosan
Mutant
Redcone
InsaneLab
Amix

Aktualitások

Ha benned is vannak kérdések a jelenlegi árakkal kapcsolatban,ez az írás neked szól!

2022.05.17.

Ahogyan már megszokhattad,mi a proteinbuilder.hu nál fontosnak tartjuk hogy tájékoztassunk a táplálékkiegészítő piac változásairól,így most sem lesz ez másképp.


Hol is kezdjük?


Fehérjék.


Az élelmiszer válság egyre égetőbb probléma a világ minden részén.Idén ha Afrika nem kap az eddigieknél is nagyobb segítséget,akkor minden idők legnagyobb élelmiszer hiánya alakul ki a régióban.Egyre komolyabb törekvések vannak atekintetben,hogyan lehetne minél magasabb fehérjetartalmú alternatívákat találni az élelmiszer hiány növekedésének megállítására,de eddig igazán ütőképes megoldás nem született.A most leginkább szem előtt tartott elképzelés,bogarak,lárvák,csigák tenyésztése ipari méretekben,megoldásnak tűnik,de azért egy tücsök protein turmixot nem tudom hányan innátok szívesen:)
De hogy visszatérjünk a minket közvetlenebbül érintő kérdésre,hogy miért drágultak meg ennyire a fehérjék,arról is pár mondatban.
Míg a világ nagy része Covid álomban merengett,addig csak Európában,Kína számtalan más vállalkozás mellett több komoly tejüzemet vásárolt fel tehenestül,fejőgépestül,így tejsavóstúl is.
Ami ezzel az égetőbb probléma,az nem a tulajdonosok kiben léte,hanem az üzletpolitika.Kína nem feltétlenül szeretne az Eu s piacokra dolgozni,hiszen ha valakinek,hát neki az élelmiszer válságot igazán komolyan kell vennie.Magyarán az itt előállított protein nagy része baj esetén nem a nyugati világ testépítőinek a shakerében landol majd,hanem a Kínai lakosság jólétét fogja szolgálni.
Ez a fajta Kínai terjeszkedés,az egyik alapos oka lehet a jelen,és a jövő problémáinak egyaránt,az ipar szinte összes szegmensében,így az élelmiszer piacon is.
Aztán hogy az élelmiszerválság ürügyén mely gigacég nyerészkedik a nyersanyagok,így az élelmiszerárak manipulációjával,azok emelkedését mesterségesen generálva,az valószínűleg úgy sem tudjuk meg.


Kreatinok.


A kreatinok hiánya szintén a Covid alatt generálódott.Nem volt alapanyag előállítás,ami állítólag még most sem zökkenőmentes,amire még rátett a logisztika szinte teljes blokkja.A legnagyobb szállítmányozási cégek hogy a pandémia alatt elszenvedett veszteségeiket pótolják,többszörösére emelték a szállítási költségeket,ami a lassan beindulni látszó gazdasági fellendülést szintén lassították,de sokkal nagyobb mértékben voltak drágító hatással mindenre.
Hogy ebből mit látunk?A fejlettebb kreatin formulák vagy lassan eltűntek a kínálatból,vagy minimum duplázódott az áruk.Az olcsóbb formula, a kreatin monohydrát ugyan dupla,tripla áron maradt,de ott is a legsilányabb,legnagyobb szemcseméretű,a szinte feloldhatatlan,gyenge minőségű alapanyagból készült termékek érhetők el.
Most mondják azok, a régen habzó szájjal magukból kikelő vásárlók,akik egy prémium minőségű PURE kreatin árának láttán háborogva akarták tudtunkra adni," a kreatin az kreatin,csak a drágábbal át akarnak vágni!"Most ,mikor a legtöbb cég hogy az árakat ne kelljen az egekbe emelnie,vagy mert nem jut hozzá,a legolcsóbb alapanyagot használja.A kreatinok között régen is mérföldnyi különbségek voltak,bár ezt nagyon sokan csak marketingnek vélték.Egy kreatin minőségének a legfőbb mértéke a szemcseméret.Minél nagyobb a szemcse,annál gyengébb a minőség.Ha most bekevered a monohydrátodat,s az a vízbe érve mint egy kanál sóder esik a fenékre,te biztosan egy gyenge minőségű kreatint iszol.Ha a vízbe érve már már feloldódni látszik,az tuti jót jelent.
Emellett a gyenge minőségű alapanyagoknak az egészségre gyakorolt káros hatásuk is nagyobb.(vérnyomás,vese)de erről később,ha egyáltalán valaki érdekel.
Hogy meddig marad ez a már már irreálisan magas ár a piacon?Megjósolhatatlan,de félő hogy pl a proteinek esetében, már soha nem lesz az,ami 2-3 évvel ezelőtt volt tapasztalható.
Mi ennek a folyamatnak a hozománya? Nagy valószínűséggel sok sok silány minőségű termék,és egy erősen beszűkült,megtépázott prémium piac,az átlagtól vastagabb pénztárcákhoz.


Ennek ellenére mi a proteinbuilder.hu,próbáljuk a lehetőségeink keretein belül továbbra is a legjobb alternatívákat kínálni neked,még mindig Magyar webáruházként,Magyar vállalkozásként,ami azért lássuk be,sokat nem könnyít a fentebb írt helyzeten.Ha a fentebb olvasottakon túltetted magad,nézz szét a proteinbuilderen,hátha találsz valamit amire szükséged lehet!
Ha tetszett az írás,oszd meg azokkal,akiket érdekelhet.


Köszönjük.

Üdv ProteinbuildeTeam

 

Legújabb termékeink

Legtöbbet vásárolt termékek

Extrifit Joint Guard Flexain
MegaBol Testosterol 250
MegaBol Biosterol
MHN Whey Pro Professional 1000g
Megabol INH-AR
MHN 100% Whey Performance 1000 g

Legtöbbet nézett termékek

Dedicated Nutrition Alpha Triad+Dedicated Gallon
Extrifit Amino 50 HERO 3000 g
Amix Hydro Beef 1000 g
Fitness Authority Xtreme Napalm Shot New 120 ml
Applied Nutrition A.B.E Pump Stim Free
BioTech Oat Bar

Kövess minket a Facebook-on