Hamarosan
Mutant
Redcone
InsaneLab
Amix

Hírek, érdekességek, cikkek

Közérthetően a NAC (n-acetyl cisztein) ről,a covid fényében!

2022.08.02.

Mivel nemrégiben beharangoztuk nektek táplálékkiegészítő kisokosunk indítását,nézzük is elsőként az egyik legaktuálisabb,napjainkban egyre elterjedtebb táplálék kiegészítőt, ami mára sokaknak nyújtott védelmet a többek között alsó légutakat fenyegető vírusos megbetegedés (covid 19) elleni harcban is, a NAC-ot.
Mivel a tüdő egyik fő tápláló aminosaváról van szó, ebből következően a kívülről történő adagolása esetén, nagyban tudja javítja és támogatni annak működését!

Lássuk ezeket részletesebben!


Ha valamilyen oknál fogva a tüdő szövetedben gyulladás alakult ki, aminek következtében a légutakon felgyülemlett nyákot, köhögéssel sem vagy képes felszaggatni, akkor az itt megszerzett tájékozottságod után, már a lehetőséged meg lesz arra, hogy mielőtt gyógyszer készítmények használatába kezdesz, adj egy esélyt ennek a nem gyógyszernek minősülő jelen problémád esetén még is gyógyulásodat természetesen megtámogatni tudó terméknek,(NAC-nak) táplálék kiegészítő formájában.


A NAC,természetes nyákoldó,így köptető hatása révén, rövid időn belül, segítséget nyújthat neked a gyógyulási folyamatok lerövidítésében. Mind ezt anélkül, hogy drága és mellékhatásoktól teli szintetikus anyagokat keljen orvosi érdekből megvásárolnod és terhelned vele feleslegesen szervezetedet kiválasztó rendszerét,így egyéb,nem kívánt mellékhatásokat kockáztatva.


Lehet bármilyen egyéb légúti betegséged pl. allergia vagy akár fertőzések miatt kialakuló orr- és orrmelléküreg-túltengés, sípoló légzés, dohányzási szokásaid miatt, állandósult un. krónikus köhögés…..ez az aminosav nagy eséllyel ezen esetekben sem lesz kevésbé gyógyhatású számodra, mint a méreg drága gyógyszerek.
Továbbá tapasztalni fogod ha gyógyulásod után tovább alkalmazva, nagyban képes leszel javítani tüdőfunkciódon,így erő-álló képességed is nagy mértékban javul majd.

Ahogyan orvosi beszámolókból már olvashattad,a covid egyik legsúlyosabb szövődménye a tartós nehézlégzés volt,mely a tüdődben lerakódott nyák okozott.

Ezen,és minden ilyen tünettel járó egyébb betegség fő,vagy kiegészítő kezelésében nagy sikerrel alkalmazták az N-acethil cisztein hatóanyagot,melyet por,de kapszula formájában is elérhetsz,pl a linken.www.proteinbuilder.hu/ostrovit/ostrovit-nac-powder-t7036/

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Másodlagos (közvetett) hatásai is igencsak figyelemre méltóak a NAC-nak!


Segítheti a veséd és a májad méregtelenítő munkáját és fokozhatja ezzel szervezeted immunitást!


Segítséget add továbbá neked abban is, ha depresszió tüneteit esetleg pszichés zavarokat tapasztalsz magadon!


Ha függőséggel küzdesz és leszokásba kezdesz, akkor a NAC, ezen problémád legyőzésében, elvonási tüneteid mérséklésében is elsőosztályú segítséged lehet!


Nem utolsó sorban cukorbetegségedet is javítani képes, mivel, ez is egy, az inzulinérzékenységet bizonyítottan erőteljesen javítani képes aminosav. (Glutation szabályzás)

Adagolás


Napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva, és nincs ismert mellékhatása.


Ajánlott napi adag 600-1800 mg


A ciszteint érdemes C vitaminnal együtt szedni, hogy megvédjük a vesét a kőképzéstől. A vesekő ugyanis a cisztinből alakulhat ki.


Az NAC mind a felnőttek, mind a 2 évesnél idősebb gyermekek gyógyszeres terápiájában biztonságosan alkalmazható.


„Ellentétes hatású” köhögéscsillapító készítmények egyidejű alkalmazása tilos az N-acetil-cisztein szedésekor.


Vérzési rendellenességben szenvedő vagy vérhígító gyógyszereket szedő emberek ne szedjenek NAC-ot, mivel lassíthatja a véralvadást.


Hurutoldó hatása miatt fokozottan figyeljünk a folyadékbevitelre.

 

Mellékhatások,melyek az adagolás betartása mellett elenyészőek:


Nagy mennyiségben hányingert, hányást, hasmenést és székrekedést okozhat.
Vérzési rendellenességben szenvedő vagy vérhígító gyógyszereket szedő emberek ne szedjenek NAC-ot, mivel lassíthatja a véralvadást.
A NAC-nak kellemetlen szaga van, ami megnehezítheti a fogyasztását. Ezért javasoljuk tabletta, vagy kapszula formájában a szedését.

Legújabb termékeink

Legtöbbet vásárolt termékek

Extrifit Joint Guard Flexain
MegaBol Testosterol 250
MegaBol Biosterol
MHN Whey Pro Professional 1000g
Megabol INH-AR
MHN 100% Whey Performance 1000 g

Legtöbbet nézett termékek

Dedicated Nutrition Alpha Triad 180tab
Extrifit Amino 50 HERO 3000 g
Amix Hydro Beef 1000 g
Fitness Authority Xtreme Napalm Shot New 120 ml
Applied Nutrition A.B.E Pump Stim Free
BioTech Oat Bar

Kövess minket a Facebook-on