APPLIED
Mutant
Zoom
MUTANT
Muscletech

OstroVit Choline&Inositol tabletta

OstroVit
Raktáron
Kiszerelés: 90 tabletta
Eredeti ár: 2 840,- Ft
Bolti ár: 2 700,- Ft Webáruház ár: 2 590,- Ft
Kedvezmény: -9%
az eredeti árhoz képest
(egységár: 28,78 Ft/tabletta)
OstroVit Choline&Inositol tabletta

Kiszerelés: 90 tabletta

Egy adag: 1 tabletta

Adag/kiszerelés: 90


Javasolt adagolás: napi 1 tabletta étkezéssel.

A kolin és az inozitol a sejtmembránok felépítésében együttesen vesznek részt. A kolin főleg a táplálékokban található meg lecitin formájában, az inozitol pedig leginkább gyümölcsökben és gabonafélékben. Rendszeresen találkozhatsz velük különböző vitaminkombinációk során.

AZ INOZITOL ÉLETTANI SZEREPE

Az inzitol élettani szerepe részben hasonlít a kolinéhoz, mivel foszforsavval kapcsolódva a sejthártya alkotórészét képezi. Innen felszabadulva az inozitol-trifoszfát fontos szerepet játszik az ingerület átadásában, amennyiben a sejten belüli raktárakból a kalciumot szabaddá teszi és így kiváltja a sejtműködést. Még abban is hasonlít a kolinra, hogy ő is szerepet játszik a zsírok transzportjában. Az inozitol tehát a sejtek jeltovábbító mechanizmusainak fontos alkotóeleme.

Az inozitol a szöveteinkben, például a szívben, májban, a vesében, glükózból vagy szénhidrátból keletkezik. Nagy mennyiségben tárolja a gerincvelő, az agy és az agyfolyadék, innen erős leterheltség mellett kerül felhasználásra.

Az inozitol a vérkeringésnek köszönhetően minden egyes sejtbe eljut, különösen nagy töménységet ér el az agysejtekben, ahol az agyhártyában-eme vékony védőrétegben-raktározódik el. Szabad inozitolt, az úgynevezett inozitidot a vér is tartalmaz, mintegy 4,5 milliomod grammot milliliterenként. Azok a sejtek, melyek nem képesek az inozitol előállítására, ebből a tartalékból szerzik be a számukra szükséges inozitolt.

Az Inozitol nagyobb mennyiségben (napi kb 12 grammos adag esetén) depressziósok és pánikbetegségben szenvedők számára is hatásos, ugyanis ily mértékben képes helyettesíteni a betegség kezelésére alkalmazott gyógyszereket.

A kolin hiánya a máj elzsírosodásához és gyulladásos májbetegségekhez vezethet, továbbá megnöveli a vesekárosodás, magas vérnyomás, magas koleszterinszint és érelmeszesedés kockázatá

Hatóanyag tartalom/adag( 1 tabletta):

Kolin bitartrate 300 mg
Myo-Inozitol 300 mg

Figyelem!! Ha terhes, szoptat vagy bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa, egészségügyi tanácsadója véleményét mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolna.

Az általunk forgalmazott termékek nem alakalmasak betegségek kezelésére és nem helyettesítik a helyes és kellő mennyiségű étrendet. A gyártók, forgalmazók által leírtakért a proteinbuilder.hu dolgozói nem vállalnak felelősséget.

A csatolt képek minden esetben illusztrációk!

Üdv proteinbuilder team

Legutóbb megtekintett termékek

Legújabb termékeink

Legtöbbet vásárolt termékek

OstroVit Sex Pro Shot 100ml
BioTech Zero Bar 50 g
PureGold Nutrition Whey protein 1000 g
BioTech Oat Bar
BioTech Protein dessert Bar
Biotech Protein Muesli

Legtöbbet nézett termékek

Animal Pak 44
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard 2270g
Muscle Meds Carnivor
FA Xtreme Napalm Shot New 120 ml
Scitec Multi Pro Plus
BioTech Oat Bar

Kövess minket a Facebook-on