CNP
Redcone
Zoom
ON
Haya

OstroVit Pure Glutamin 500g

OstroVit
Raktáron
Kiszerelés: 500 g
Íz:
Eredeti ár: 6 990,- Ft
Bolti ár: 6 890,- Ft Webáruház ár: 6 650,- Ft
Kedvezmény: -5%
az eredeti árhoz képest
(egységár: 13 300,- Ft/kg)
db
Vásárlás
OstroVit Pure Glutamin 500g

Kiszerelés:500g

Egy adag:5g

Egy doboz 100 adag

L Glutamin szedése / adagolása


Ajánlott egyszeri adagja 2-5 gramm. Naponta több alkalommal is érdemes fogyasztani, ha valóban ki akarjuk használni az előnyös tulajdonságait.

Naponta 5-15 gramm javasolt, sportolók számára a nagyobb mennyiség lehet szükséges.

Javasolt időpontok a glutamin szedésére:

edzés előtt: 5-10 gramm
edzés után: 5-10 gramm
hosszabb, több órás megterhelő sporttevékenységek idején javasolt a sportitalunkhoz keverni 5 grammot
továbbá a reggeli ébredést követően és a lefekvés előtt érdemes használnunk

Mire jó a glutamin? L glutamin hatása


Számos olyan élettani hatása van a glutaminnak, amit a kutatások sorra megerősítenek, amely már egy átlagos életet élő embernek is elegendő indok kellene, hogy legyen, hogy nagyobb figyelmet szenteljen ennek az aminosavnak.

Lássuk párat a glutamin szervezetre gyakorolt hatásai közül:

1. L- glutamin és a bél kapcsolta – Javítja a gyomor-bélrendszer egészségét
Az L-glutamin hasznos az egészségre, ha bármilyen emésztőrendszeri problémád van, például irritábilis bél szindróma (IBS), gyulladásos bélbetegség, például Crohn-betegség, fekélyes vastagbélgyulladás , divertikulózis, divertikulitisz, áteresztő bél vagy bármely olyan probléma, amely a szivárgásos bélhez kapcsolódik. (például ízületi fájdalom, rosacea vagy bármilyen típusú autoimmun válasz).

Mivel ez egy fontos tápanyag a belek számára az újjáépítéshez és regenerációhoz, rendszeresen szükségünk van étrendünkben erre az aminósavra.

Érdemes megjegyezni, hogy a Krebs-ciklus felfedezéséről híres ember (más néven „ citromsav-ciklus ”) volt az első, aki az L-glutamint javasolta a béllel kapcsolatos problémák kezelésére.

Ennek oka az, hogy Sir Hans Adolf Krebs – egy német születésű brit biokémikus, aki (Fritz Lipmann-nal) az 1953. évben Nobel díjat kapott – úgy találta, hogy ez hozzájárult az egészséges bélrendszeri immunválasz javításához. Ezt a megállapítást további kutatások is alátámasztják.

A Clinical Immunology folyóiratban közzétett tanulmány megállapította, hogy az L-glutamin normalizálja a gyulladásos citokineket stimuláló TH2 immunválasz hatásait. Az L-glutamin hatása ezekben a vizsgálatokban azt mutatja, hogy csökkenti a bélgyulladást, és segítheti az élelmiszerérzékenység felépülésében .

2. Segít a szivárgó bél és fekélyekben
Több millió ember küzd a szivárgásos bél szindrómától, amely manapság alapvetően az autoimmun betegség fő oka. A szivárgó bél pajzsmirigyproblémákat okozhat, mint például Hashimoto-kór; hozzájárul az ízületi gyulladáshoz, a bőrproblémákhoz, például a psoriasishoz és más súlyos egészségügyi problémákhoz.

Mivel a vékonybél sejtjeinek fő tüzelőanyag-forrása a glutamin, a klinikai vizsgálatok során kimutatták, hogy gyógyítja a szivárgó bél problémáját.

Egy orvosi folyóiratban közzétett tanulmány 20 kórházi beteget vizsgált és megállapította, hogy az L-glutaminnal történő kiegészítés csökkentette a bél áteresztését.

A British Journal of Surgery közzétett állatkísérletek megállapították, hogy az L-glutamin elősegíti a gyógyulását a fekélyes vastagbél gyulladásnak és a gyulladásos bélbetegségnek.

Segíthet a fekélyek gyógyításában is, mivel védelmet nyújt a további károsodásoktól, valamint egészségesebb, természetes alternatívát kínál az antibiotikumok számára a gyomorfekély kezelésében.

Ha valóban úgy tűnik, hogy szivárgásos bél szindrómától szenvedünk, az L-glutamin az első számú aminosav, amelyre szükségünk van a gyógyuláshoz és helyrehozáshoz.

3. Glutamin hatása az agyra – fokozza az agy egészségét
Az agyban a neurotranszmitter glutamát prekurzora. A glutamin kulcsfontosságú az agy egészségének javításában. Miért? A glutamin-glutamát ciklus megszakítása mindenféle agyproblémát eredményezhet, beleértve Reye-szindrómát , epilepsziát, bipoláris rendellenességet, skizofrénia, szorongást, depressziót és alkoholfüggést.

A glutamin az agy öregedését is megakadályozhatja. A mitokondriális diszfunkció a neurotranszmitter glutamát rendellenes növekedését idézi elő, és ismételten az agyat fenyegeti a fenti problémák kialakulásának kockázata.

Egy New York-i Orvostudományi Egyetemen végzett tanulmány kimutatta, hogy még az enyhe traumás agyi sérülés agyi atrófiát is okozott, és ennek a károsodásnak a nagy része a megszakadt glutamin-glutamát ciklus és a glutamát szint rendellenes növekedésének következménye.

4. Javítja az IBS-t és a hasmenést
A glutamin javítja az IBS-t és a hasmenést azáltal, hogy kiegyensúlyozza a nyáktermelést, ami egészséges bélmozgást eredményez. Ha Hashimoto kórban vagy kóros pajzsmirigy problémától szenvedünk, akkor annak a hypotireoidism diéta részét kell képeznie. Ha olyan IBS-tüneteink is vannak, mint például állandó hasmenés vagy fekély, akkor ennek az IBS-étrend részét kell képeznie.

5. A glutamin fontos az immunrendszer számára
A glutamin egyik legfontosabb funkciója az immunrendszerben betöltött szerepe.

Ez kritikus üzemanyag-forrás az immunsejtek számára, beleértve a fehérvérsejteket és bizonyos bélsejteket. Vérszintje azonban súlyos sérülések, égési sérülések vagy műtétek miatt csökkenhet.

Ha a test glutaminszükséglete nagyobb, annak előállítási képességénél, akkor a szervezet lebonthatja a fehérjekészleteket, például az izmokat, hogy ennél több aminosavat szabadítson fel.

Ezenkívül az immunrendszer működése is veszélybe kerülhet, ha nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű glutamin.

Ezen okok miatt gyakran írnak elő magas fehérjetartalmú étrendet, magas glutamintartalmú étrendet vagy glutamin-kiegészítőket olyan súlyos sérülések után, mint például égési sérülések.

Tanulmányok szerint a glutamin-kiegészítők javíthatják az egészséget, csökkenthetik a fertőzéseket és rövidebb kórházi tartózkodást eredményezhetnek műtét után.

Sőt, bebizonyították, hogy javítják a túlélést és csökkentik az orvosi költségeket a kritikusan betegekben.

Más tanulmányok kimutatták, hogy a glutamin-kiegészítők szintén javíthatják az immunrendszert baktériumokkal vagy vírusokkal fertőzött állatokban.

Az egészséges felnőttek esetében azonban nem támogatják erősen az előnyöket, és ezeknek az egyéneknek a szükségletei kielégíthetők a diéta és a test természetes termelése révén.

6. Elősegíti az izomnövekedést és csökkenti az izmok lebontását
Függetlenül attól, hogy a célod, hogy növeld az atlétikai teljesítményt, fokozd az anyagcserét, javítsd a felépülést, vagy éppen izomépítés a célod, a kutatások azt mutatják, hogy az L-glutamin jelentős támogatást adhat.

Intenzív edzés közben a test stresszbe kerül, az izmok és az inak több glutamint igényelnek, mint a normál étrend által biztosított mennyiség.

Tehát egy intenzív edzés után a celluláris glutamin szintje 50% -kal, a plazma szintje pedig 30% -kal csökkenhet!

Ez az izom lebontó állapot átjáró a test számára, amikor az izmaidat használja fel energia nyerésre, nem pedig a szénhidrátokat. De a glutamin pótlás megakadályozhatja ennek bekövetkezését.

Az L-glutaminnal történő kiegészítés lehetővé teszi az izmok számára, hogy harcoljanak és egy kicsit tovább bírd, ami növeli az erőt és segíti a vázizmok helyreállítását.

Egy tanulmány megállapította, hogy a glutamin-kiegészítők lehetővé teszik az intenzív súlyzós edzések gyorsabb regenerációját, mivel javítják az izomhidratációt.

Ez elősegíti az izom-helyreállítási folyamatot, és csökkenti a seb- és égési sérülések helyreállítási idejét is.

Ezért a glutamin-kiegészítés nemcsak a testépítők számára hasznos és elterjedt, hanem szinte minden sportágban.

Az intenzív edzés után a glutaminszintek feltöltése akár hat napot is igénybe vehet, ezért fontos, hogy rendszeresen szedjük, ha intenzív testmozgást végzünk.

Egyes sportolók szerint a glutamin akkor működik a legjobban, ha elágazó láncú aminosavakkal (BCAA-k), különösen a leucinnal kombinálják. Mások edzés után kreatinnal fogyasztják, hogy javítsák az izmok helyreállítását és helyreállítsák a test energiatárolóit.

7. Javítja az atlétikai teljesítményt és az állóképességi gyakorlattól való felépülést
simplesport timo running

Az L-glutamin egyik fő szerepe a testben a méregtelenítés támogatása a test magas ammóniától való megtisztításával. Pufferként működik, és átalakítja az ammóniafelesleget más aminosavakká, amino-cukrokká és karbamiddá.

Körülbelül egy órás testmozgás 40% -kal csökkentheti a glutamin mennyiségét a szervezetben. Elnyomott immunfunkciókat is okozhat. Ez negatív hatással van az állóképességi edzésére és túledzés szindrómához vezethet.

Az L-glutamin a hosszú távú sportot űzők számára is előnyös, mivel fellendíti az immunrendszert (T-helper sejtek). Állatkísérletek azt mutatták, hogy a T-helper sejtek ilyen növekedése csökkentheti a túledzés szindrómával járó „ stresszt”.

8. Glutamin és a túledzés
Intenzív testmozgás során a szervezetünk gyorsabban használja fel a glutamint a tároló helyekről, mint azt pótolni tudná. Amikor ez bekövetkezik, a szervezet lebontja az izmokat és így beindul a katabolikus állapot.

Bizonyított tény, hogy a szájon át történő glutamin pótlás támogatja a glikogén tárolást, segíti a más aminosavak szintézisét és csökkenti a katabolikus állapotot a túledzésekkor.

Az alacsony glutamin szinttel a teljesítmény és a regeneráció is egyaránt veszélyeztetett.

A kimerítő testmozgások után, a glutamin szint nagy mértékben lecsökken, így az edzések utáni úgynevezett “nyitott ablak” időszakban fokozottabban ki vagyunk téve a fertőzéseknek.

A sportolás után fogyasztott glutamin ebben is segítségünkre lehet. Maraton futókon végzett tanulmányban kimutatták, hogy a glutamint fogyasztó futók esetében a fertőzések kialakulásának kockázata 35%-kal csökkent.

Az edzések után elegendő mennyiségű glutamint fogyasztása segít a regenerációban is és erősíti az immunrendszert.

A szervezet számára legerősebb antioxidánsnak a glutationnak a szintetizálásában döntő szerepe van, valamint GH (növekedési hormon) szint növelő tulajdonságáról is jól ismert, melyet akár már 4 g elfogyasztásával is hatékonyan növelhetünk.

Egy szigorú és megerőltető edzési folyamat során, mint edzőtáborok, felkészülési időszakok a regenerációs idő nem mindig elegendő, így jöhet elő a sportolók esetében az úgynevezett túledzés szindróma (Over Training Syndrome – OTS).

A kutatók ezt az OTS-t az aminosavak egyensúlyának felbomlásával hozták összefüggésbe.

Ez az aminosav egyensúly felbomlás okozhat teljesítmény romlást, hangulat csökkenést és a fertőzések kialakulásának veszélyét, ami által kialakulhatnak a felső légúti betegségek.

9. Serkenti a zsírégetést és javítja a cukorbetegséget
A kutatások kimutatták, hogy a HGH-szint (növekedési hormon) közel 400 százalékkal növekszik a glutamin-kiegészítés után. Ez a hormonális válasz növeli a nyugalmi anyagcserét és javítja az után égető hatást vagy az EPOC edzést.

Ez az utóégetés elengedhetetlen a zsírégetéshez, a fogyáshoz és a szálkás izomépítéshez.

Az L-glutamin szintén éget zsírt és növeli a sovány izomtömeget azáltal, hogy elnyomja az inzulinszintet és stabilizálja a vércukor szintet. Ez lehetővé teszi a test számára, hogy kevesebb izomtömeget használjon fel, hogy fenntartsa a sejtek vércukor szintjét és inzulinérzékenységét.

Valójában a hat hétig tartó napi 30 gramm glutaminpótlás „jelentősen javította a kardiovaszkuláris kockázati tényezőket, valamint a testösszetételt a 2. típusú cukorbetegségben szenvedő betegekben.”

Ezért az L-glutamin előnyös a cukorbetegek és azok számára akik cukor- és szénhidrát utáni vágya nagy.


Figyelem!! Ha terhes, szoptat vagy bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa, egészségügyi tanácsadója véleményét mielőtt bármilyen táplálékkiegészítőt vásárolna.

Az általunk forgalmazott termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére és nem helyettesítik a helyes és kellő mennyiségű étrendet. A gyártók, forgalmazók által leírtakért a proteinbuilder.hu dolgozói nem vállalnak felelősséget.

A termékek összetételét,hatóanyag tartalmát, esetleges allergéneket, egyéb összetevőket, minden esetben a gyártó által a termékre ragasztott leíráson találod! A gyártók fenntartják a jogot, hogy a termékek összetételén önhatalmúlag változtassanak, a forgalmazók értesítése nélkül.

Ha neked bármelyik, a proteinbuilder.hu webáruházban forgalmazott termékkel problémád van, azt az email címen vagy a 0630 7353781 es számon jelezheted felénk. Problémádat azonnal kivizsgáljuk!

A proteinbuilder.hu-n kapható termékeket a House of Pain Magyarország Kft szállítja neked.

A csatolt képek minden esetben illusztrációk!

Üdv: proteinbuilder team

Legutóbb megtekintett termékek

Legújabb termékeink

Legtöbbet vásárolt termékek

OstroVit Sex Pro Shot 100ml
BioTech Zero Bar 50 g
Extrifit Joint Guard Flexain
BioTech Oat Bar
PureGold Whey protein 1000 g
Biotech Protein Muesli

Legtöbbet nézett termékek

Animal Pak 44
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard 2270g
Muscle Meds Carnivor
FA Xtreme Napalm Shot New 120 ml
BioTech Oat Bar
Scitec Multi Pro Plus

Kövess minket a Facebook-on